Αποκωδικοποιώντας Ένα Δελτίο Τύπου

   Στο τελευταίο Δελτίο Τύπου ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μας ενημερώνει πως ξεκινά ενα πιό εντατικό πρόγραμμα ανακύκλωσης με έμφαση στην Διαλογή στην Πηγή που θα καλύψει 3 συνοικίες . Αναμφίβολα αποτελεί μια πολυ θετική εξέλιξη η επιλογή αυτή,  που αν προωθηθεί σωστά και με την συνεργασία των δημοτών μπορει να δώσει θεαματικά αποτελέσματα. Αρκεί να μην αποτελέσει μία ακόμα αποσπασματική δράση που θα παραμείνει σε πιλοτικό - πειραματικό επίπεδο .

Αυτό ειναι το ένα ενδιαφέρον στοιχείο του Δελτίου Τύπου .

Το άλλο ενδιαφέρον στοιχείο του βρίσκεται ακριβώς στην πρώτη κιόλας πρόταση. << Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα...>>.Για να λέμε τα πράγματα με το ονομα τους το δημοσίευμα που αναφέρεται προέρχεται από Δελτίο Τύπου του Συλλόγου  Διατήρησης και Αναβάθμισης του Φυσικού Περιβάλλοντος και του Οικιστικού Χαρακτήρα των 3Β “Αρχέδημος” που παρότρυνε το Δήμο να προωθήσει πιο ενεργά τα προγράμματα Διαλογής στην Πηγή .


Εύλογα αναρωτιέται κανεις γιατι χρειαζεται ο Δήμος να απαντήσει σε ένα σύλλογο οταν ανακοινώνει μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία;

Ας λαβουμε υπόψη τα εξής δεδομένα: 
  • Ο σύλλογος συγκροτήθηκε πρόσφατα στη βάση της εναντίωσης πολλών κατοίκων στα σχέδια για κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων . 
  •  Ο σύλλογος αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα προβάλλοντας τις θέσεις του.
  • Γύρω απο το σύλλογο κινούνται πολλοί οπως φαίνεται αρκετοί κάτοικοι κυρίως της Βαρης.

Οι ενδείξεις αυτές οδηγούν αυτόματα σε τρεις υποθέσεις: 

  • Ο δήμαρχος και η παράταξη του ανησυχούν για το βαθμό επιρροής του συλλόγου στους δημότες, κυρίως αυτους της Βάρης.
  • Θα υπέθετε καποιος πως ενας σύλλογος που αντιπολιτεύεται μια κεντρική επιλογή θα επιχειρήσει να καταστήσει το θεμα ψηλά στην προεκλογική ατζέντα.
  • Θα μπορούσε τελος καποιος να υποθέσει πως τα νούμερα στη Βαρη δεν βγαίνουν . Ας θυμηθούμε πως στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση η παράταξη του Δημαχου κέρδισε στο νήμα τη Βάρη . Στις εκλογες του 2019 ομως , ακόμα κι αν συμβεί το ίδιο δεν θα είναι αρκετό . Πιθανά κιόλας δεν θα είναι αρκετό ούτε καν ενα σχετικά άνετο προβάδισμα. 
Πραγμα που σημαίνει πως επιχειρείται να εμποδιστούν -  ή και να ανακοπούν - διαρροές ειδικα στην κρίσιμη εκλογικά δημοτική ενότητα της Βαρης.

Απο το Σεπτέμβρη άτυπα ξεκινά η προεκλογική περίοδος , αν δεν εχει ξεκινήσει ακόμη, καθώς θα εκδηλώνουν διάφορα παλιά και νεότερα πρόσωπα το ενδιαφέρον τους  να διεκδικήσουν το Δήμο.
 Σε ένα πολιτικό τοπίο που η Δημοτική Αρχή αν και έχει το πλεονέκτημα για πολλούς λόγους δεν δείχνει στοιχεία καθολικής υπεροχής. Σε μια περίοδο που η Αντιπολίτευση ακόμα αναζητά βηματισμό , χωρίς να πείθει ότι αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή. Αυτό δεν χρειάζεται καν φανερές ή κρυφες δημοσκοπήσεις για να το καταλάβει κανείς  (Είναι που << κάηκε>> κι εκείνη η δημοσκόπηση που παρηγγειλε ο Δήμαρχος καπου τα Χριστούγεννα ...)

 Ας λάβουμε τελος υπόψη πως το τοπικό πολιτικό περιβάλλον όπως έχει διαμορφωθεί την τελευταία τετραετία δεν προοιωνίζει καλη συνεχεια. Αλλά αυτό είναι αλλη συζήτηση για αργότερα .
Το βεβαιο είναι πως με όλα αυτά μαζί , αποκλείεται να πλήξουμε...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια