Παραλία Ζώσκα:Μια σκηνή από το όχι τόσο μακρινό μέλλον

Πληθαίνουν τα παράπονα των δημοτών για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην παραλία του όρμου Ζώσκα στη Βουλιαγμένη. 
Ήδη δύο δημοτικές παρατάξεις , η ΡΙΚΙΠ και η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσαν ανακοινώσεις για το θέμα , επικεντρώνοντας στην εκτεταμένη εκμετάλλευση της παραλίας και στις υψηλές τιμές των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επιπλέον, η τοποθέτηση εξέδρας για την προσέγγιση σκαφών στου Ζώσκα δημιουργεί και ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των επισκεπτών που επιλέγουν τη συγκεκριμένη παραλία.  

Ακόμα και για μια περιοχή όπως τα 3Β που κατοικείται από ανθρώπους με υψηλότερα εισοδήματα οι τιμές φαίνονται –και είναι – εξωφρενικές . Ακόμα όμως και αν δεχόμασταν πως μπορεί κάποιος να αρνηθεί να πληρώσει τόσο ακριβές υπηρεσίες , δεν είναι αυτό το ουσιαστικό πρόβλημα. 

Αυτό που συμβαίνει είναι πως μια τυπικά ελεύθερη παραλία καθίσταται de facto κλειστή με την εκτεταμένη κατάληψη της με ομπρέλες και ξαπλώστρες.  Με βάση τα ισχύοντα η μισή έκταση της παραλίας μπορεί να ενοικιαστεί για τέτοιες χρήσεις. Η υπόλοιπη παραλία που απομένει ελεύθερη ούτε αρκετό κόσμο μπορεί να ικανοποιήσει αλλά και η πρόσβαση ή η στάθμευση γίνονται δυσκολότερες  καθώς  οι μικροί χώροι στάθμευσης είτε παρέχονται συχνά προς εκμετάλλευση ή «άτυπα» καθίστανται επέκταση της επιχείρησης που εκμεταλλεύεται την παραλία.    Στα παραπάνω ας προσθέσουμε πως για να επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός εκμετάλλευσης  άρα και τα μέγιστα κέρδη έχουν πραγματοποιηθεί με τις ευλογίες της Δημοτικής Αρχής,  όχι αμελητέες επεμβάσεις στο χώρο με διαμορφώσεις  και διαπλατύνσεις πάνω από την παραλία. 

Τα ίδια ισχύουν βέβαια και στον παρακείμενο όρμο Μαλτσινιώτη ή στο Καβούρι με την επιχείρηση-ομπρελοξαπλώστρα να αποτελεί το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που οραματίζεται η Δημοτική Αρχή.
Όλα αυτά όμως δεν είναι παρά σκηνές ΠΡΟΣΕΧΩΣ, μια εικόνα από το όχι πολύ μακρινό μέλλον που επιφυλάσσουν για τις παραλίες  του Δήμου. Πλάι στις κλειστές οργανωμένες πλαζ  και τις δεσμευμένες παραλίες από τον Αστέρα σήμερα ή το πρώην Κάμπινγκ αύριο , οι υπόλοιπες «ελεύθερες» παραλίες  με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα καθίστανται απρόσιτες για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.
 Οι δημότες των 3Β θα ακούνε από επίσημα χείλη πόσο αναγκαία είναι τα ενοίκια που πληρώνονται για τα ταμεία του Δήμου. Θα  έχουν και δωρεάν πρόσβαση σε κάποιες πλαζ με την Κάρτα Δημότη  για όσον καιρό  διατίθεται ο επιχειρηματίας να μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.

Οι υπόλοιποι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου , αν μπορούν,  θα χρειάζονται κάποια μεροκάματα για να απολαύσουν λίγες ώρες στη θάλασσα.  Λέγοντας και ευχαριστώ που τους επιτρέπεται να πηγαίνουν για μπάνιο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια