Μια αναγκαία απάντηση.

Με αφορμή το άρθρο μου " Καλοκαίρι μετά μουσικής " στο προσωπικό μου ιστολόγιο Κόντρα Ρόλος, έλαβα ένα email από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και συνεργάτη του Δημάρχου σήμερα. Δεν θα τον κατονομάσω · οι ενημερωμένοι θα καταλάβουν εύκολα για ποιόν πρόκειται .

   Ας μην βιαστεί κανείς να χαρακτηρίσει το θεμα προσωπικό. Δεν είναι τέτοιο . Ούτε ομως είναι και μεμονωμένο . Συνδέεται άρρηκτα με έναν τρόπο με το θέμα του ελέγχου των διαδικασιών σχετικά με τις διαδικασίες δημοπρατήσεων στο Δήμο και οχι με τις καλοκαιρινές συναυλιες.  Είναι κι αυτό ακομα ένας κρίκος στην αλυσίδα μικρών ή μεγαλύτερων άρθρων και σχολίων με πρωταγωνιστές δημοτικούς συμβούλους ή δικηγόρους που ανέδειξαν το ζήτημα αλλα ακόμα και ανώνυμους υβριστές αρθρογράφους σε τοπικό μέσο που ενέπλεξαν τοπικούς δημοσιογράφους ή δημοτικούς συμβούλους .

    Βαθιά πολιτικό το θέμα λοιπόν , που αναδεικνύει τις αντιλήψεις κάποιων για τον πολιτικό διάλογο και τον έλεγχο των πράξεων της διοίκησης από τους πολίτες . Αντιλήψεις που πιστεύω οτι πρέπει να απαλλαγούμε από αυτές αν θελουμε να μιλάμε για καλύτερο επίπεδο πολιτικού διαλόγου και ποιότητας δημοκρατίας .
   Παραθέτω αυτούσιο το email που έλαβα όπως και την απάντησή μου. Καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και ας προσθέσει τις δικές του κρίσεις.


Το email που μου εστάλη ειναι αυτο  ( παραλείπω την υπογραφή του αποστολέα )
On 19 Jul 2016, at 12:31 AM,

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ... ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΑ,ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ Η
ΜΙΚΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.
ΤΟ 1996 ΟΤΑ ΦΟΙΤΟΥΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΝΤΑ, ΠΩΣ "Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ" ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ, ΚΑΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΠΙΛΩΣΕΙ, ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ Η ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΑΝΟΗΤΕ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗ, ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΣΕΚΑΡΕΙ ΑΝ ΤΟ ΣΑΙΤ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ , ΑΝΗΚΕΙ Η ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ-ΟΧΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ-ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ, ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΣΑ ΧΑΖΟΜΠΛΟΚ ΚΙ ΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙΣ, ΟΣΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΑΝ ΡΙΞΕΙΣ, ΕΡΧΕΣΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΣ. ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ Η ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΩ ΟΙΚΟΥΣ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΩ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗ.
ΒΡΕΣ ΛΟΙΠΟΝ  ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΧΑΙΒΑΝΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ, ΧΑΖΟΥΛΗ.

Ακολούθησε η απάντηση μου..,,,

On 26 July 2016 at 9:03 PM

Τα emails που λαμβάνω συνήθως τα απαντώ αμέσως. Σε οτι αφορά το συγκεκριμένο όμως, ομολογώ οτι προβληματίστηκα. Δεν μπορούσα να αποφασίσω αν επρεπε να απαντήσω σοβαρά ή να ακολουθήσω το κωμικό ύφος του δικού σου email .

   Θα παραβλέψω τις ψευτοκουτσαβάκικες εκφράσεις με τις οποίες επιχειρείς -στο μυαλο σου μόνο - να με μειώσεις. Αν σε χαρακτηρίζουν ελεύθερα να τις χρησιμοποιείς... Στην ουσία λοιπόν....
  Το blog μου μεταφέρει τις προσωπικές μου απόψεις και θέσεις. Ο καθένας που παρακολουθεί τα τεκτενομενα στην περιοχή γνωρίζει το όνομα μου . Επειδή δεν  το αναδημοσιεύει η Washington Post αλλα το κοινοποιώ κατα κύριο λόγο στο Φόρουμ των 3Β ( ομάδα στο fb οπως ίσως γνωρίζεις) με το ονοματεπώνυμο μου, θεωρώ απίθανο να μην μπορει καποιος να συσχετίσει το Αργύρης Κ. με τον Argiris Kallianiotis που αναρτά τα άρθρα . Εξάλλου, στατιστικά, το πιθανότερο ειναι απο την συγκεκριμένη ομάδα να οδηγούνταν κανεις στο blog παρά απο μηχανή αναζήτησης. Προφανώς λοιπόν και γνωρίζεις το όνομα μου , το φύλο και αρκετά ακομα στοιχεία μου που ειναι δημοσια. Εκτός αν εισαι τελείως βλάκας ( δεν το πιστεύω ) , προκατειλημμένος ( ελέγχεται ) ή απλά αγενής και χυδαίος ( ελέγχεται επίσης) . Συνεπώς για να κλείσουμε το πρώτο θεμα ανώνυμα ή ψευδώνυμα δεν γράφω. Πολυ περισσότερο, δεν εκβιάζω  , σπιλώνω ή βλάπτω για ίδιον ή αλλου οφελος. Οι δάσκαλοι σου σωστά στα είπαν και ειμαι βέβαιος ότι τα ακολουθείς στην δημοσιογραφική πορεία σου, αλλα δεν με αφορούν οι κατηγορίες που μου προσάπτεις.

Στο δεύτερο θεμα που θέτεις , επειδή ειμαι γεννημένος και μεγάλωσα στη Βούλα , οταν εσύ δεν γνώριζες οτι υπαρχει τέτοιο προάστιο στην Αθήνα, δεν θεωρώ καθολου μπούρδα το σχολιασμό για την όχληση απο μαγαζιά και συναυλίες .
Δεν θεωρώ επίσης κατακριτέο να διαφημίζεται μια συναυλία απο κάποιο μέσο . Σέβομαι απόλυτα τον αγώνα οποιουδήποτε στήνει ενα ΜΜΕ και εργάζεται για να επιτυγχάνει έσοδα και να μπορει να ειναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις . Θεωρώ ομως επιλεκτική εύνοια να μην αγγίζονται  θέματα οπως η όχληση απο τη συναυλία , απο τους αρμόδιους,  οταν το μέσο που τη διαφημίζει ειναι φιλικό. Αυτο ακριβώς έγραψα. Δεν έγραψα αντιθέτως σε ποιόν ανήκει το site . Έγραψα οτι " το διαχειρίζεται ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ δημοτικός σύμβουλος" ( περίμενα να εισαι προσεκτικότεροι στην ανάγνωση ως δημοσιογράφος) . Θεωρεις οτι δεν ειναι ορθό αυτο που έγραψα. Φαντάζομαι οτι αυτο δεν το λες μονο σε μένα αλλα και σε όλους τους συνομιλητές σου ( δημότες , επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο δήμο, δημοτικούς συμβούλους) . Φυσικά εάν γνωρίζεις περισσότερα σχετικά με την ιδιοκτησία ή  διαχειρηση του site , στο οποίο εξάλλου τακτικά αρθρογραφείς , αρκούσε να επισημάνεις το λάθος και να μου κοινοποιήσεις το σωστό . Ως δημοσιογράφος ξερεις οτι περισσοτερο θάρρος απο την δημοσιοποίηση απαιτεί η επανόρθωση μιας ψεύδους ή μη διασταυρωμένης είδησης . Αν πάντως διατυπωθεί διαφορετικά το ερώτημα σου , ευχαρίστως να σου πω τι εχω και τι δεν εχω τσεκάρει σε οτι αφορά το συγκεκριμένο site.
   Τέλος , σε οτι αφορά τη λάσπη που θεωρεις οτι εχεις φάει δυο χρόνια τωρα, θα επρεπε να ξερεις οτι η ενασχόληση κάποιου με την πολιτικη αυτόματα τον καθιστά ανοιχτό σε κάθε είδους κριτική. Δίκαιη ή αδικη. Πιθανό να δέχεσαι και των δύο ειδών κριτική . Δεν μπορω να πω πως θα το αντιμετωπίσεις αλλά σίγουρα το να υιοθετείς ύφος ψευτομαγκιάς μαλλον λάθος ειναι.
   Προσωπική αντιπαλότητα δεν εχω ούτε με σένα ούτε με κανέναν άλλο. Κυρίως δε, δεν ψάχνω να παίξω. Θεωρώ ομως , χρονια τωρα, οτι το σύστημα ( γιατι τέτοιο το θεωρώ , οχι παράταξη ή δημοτικό συνδυασμό ) που επέλεξες να συνταχθείς στις δημοτικές εκλογές είναι υπεύθυνο για μια σειρά λάθη, αστοχίες και κακώς κείμενα στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα . Αν οι απόψεις μου,  τις οποίες  εκφράζω άφοβα και ανοιχτά,  ή οποιος αλλος τρόπος επιλέξω στο μέλλον , συμβάλλουν σε όποιο βαθμό, στην αποκαληψη του και την ήττα του , θεωρω πως τα κείμενα , το blog , η δημοσιοποίηση των απόψεων μου και η παρουσία μου θα εχουν πετύχει.


Αργύρης Καλλιανιώτης
Πολιτικός Μηχανικός

ΥΓ :
1. Λυπάμαι αλλα θα αρνηθώ την επαγγελματική πρόταση σου να εργαστώ στον οικο ανοχής που πιθανά να ανοίξεις , σε οποιο πόστο.
Αγαπώ ιδιαίτερα τη δουλειά μου και δεν θα την άλλαζα.

2. Το δημοσιογράφος ή μηχανικος ειναι αρκετά σε ενα προσωπικό μήνυμα . Οριακά και η αναγραφή του φορέα που πιστοποιεί την επαγγελματική ιδιότητα . Η παράθεση του ειδικού αντικειμένου  ( αστυνομικός συντάκτης , πολεμικός ανταποκριτής ή αντίστοιχα μηχανικος έργου ή εργοταξιάρχης ή εργολήπτης ) οταν δεν ειναι σε επαγγελματική κάρτα ή λογαριασμό email , μόνο σύμπλεγμα κατωτερότητας ή μεγάλομανία δείχνει. Δεν νομίζω πως παλιότερα ως νέος δημοσιογράφος εγραφες ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ Ή ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΩΝ . Ως μεγαλύτερος σου και με εμπειρία σε αυστηρά επαγγελματικά περιβάλλοντα , σε συμβουλεύω να το προσέξεις .

3. Διατηρώ το δικαίωμα,  οπως κι εσύ άλλωστε ,  της δημοσιοποίησης των emails μας αν και οταν κρίνω απαραίτητο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια