Ο Στάλιν και τα 3Β


Μια από τις πιο γνωστές πτυχές της σταλινικής περιόδου ήταν η κατασκευή της ιστορίας. Πως δηλαδή άνθρωποι που έπεφταν σε δυσμένεια εξαφανίζονταν από έγγραφα , βιβλία ακόμα και φωτογραφίες ώστε να μην υπάρχει ίχνος της παρουσίας τους και της συμβολής τους στην πορεία  της τότε ΕΣΣΔ. Γνωστή είναι εξάλλου η φωτογραφία του Στάλιν με τον αρχηγό της μυστικής αστυνομίας Ν. Γιεζόφ που στην κατοπινή ρετουσαρισμένη έκδοση - δεν υπήρχε photoshop ακόμα - ο δεύτερος δεν υπάρχει. Απλά … σβήστηκε.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα 3Β όμως; 

Φαίνεται ότι κάποιοι ζήλεψαν τις πρακτικές εκείνης της περιόδου.  Σε χτεσινό άρθρο του Notiareport που δίνει το ρεπορτάζ για τα αποτελέσματα των εκλογών στο ΝΟΒ, ο πρόσφατα παραιτήθης από την προεδρεία του τοπικού συμβουλίου Γ. Κοκολετσος ήταν επίσης υποψήφιος . Το άρθρο που με πρόσχημα τις εκλογές αφιερώνει τα δυο τρίτα στο να γράψει πως δεν εξελέγει δεν αναφέρει ούτε μια φορά το όνομα του . Είναι σε κάθε αναφορά στο πρόσωπο του «ο πρώην πρόεδρος του τοπικού.» 

Επειδή κιόλας δεν είναι καθόλου φυσιολογικό για οποιονδήποτε γράφει στην ελληνική γλώσσα να αναφέρεται σε ένα πρόσωπο για δυο παραγράφους χωρίς καν να το ονοματίσει ποτέ , προφανώς κάτι τέτοιο όταν συμβαίνει γίνεται βάση οδηγίας . Έφυγε από το μαντρί ο Κοκολετσος ; Παύει να υπάρχει …εξαφανίστε τον. 

Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για το - ακόμα ένα από τα πολλά - δημοσιογραφικό ατόπημα που κατακρεουργεί κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας . Αλλά στα 3Β το να συζητάμε για δημοσιογραφία και είναι πλέον μια περιττή πολυτέλεια. Η ενημέρωση έχει αντικατασταθεί είτε με ύμνους προς το Δήμαρχο ή με κατάρες. Δυστυχώς μεν αλλά έτσι έχουν τα πράγματα…

Ίσως κάποιος άλλος με πιο παιχνιδιάρικη διάθεση να διαπίστωνε πως και ο Βολντεμορτ στο Χάρι Πόττερ επίσης δεν αναφέρονται με το όνομα του αλλά ως «ο ξέρεις ποιος» .  Εκεί όμως συνέβαινε από φόβο προς τον πιο σατανικό μάγο της ιστορίας. Στην περίπτωση μας δεν φοβούνται τον Κοκολετσο . Να μην υπάρξει ως δημόσιο πρόσωπο θέλουν. Μέχρι που στο τέλος να καταστήσουν γεγονός πως η ιστορία στα 3Β ξεκινά από όταν ανέλαβε τη Δημαρχία ο Γρ. Κωνσταντέλλος. 

Αυτά και αλλά τέτοια  συμβαίνουν και θα συμβαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα όταν η Δημοτική Αρχή και όσοι την στηρίζουν αποκτούν νοοτροπία καθεστώτος. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια