Παραίτηση Κοκολέτσου και νέες ισορροπίες


Δυο βδομαδες πέρασαν από την κοινοποίηση της παραίτησης του Γ. Κοκολέτσου  από τη θέση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου της Βουλιαγμένης και την ταυτόχρονη αποχώρηση του από τον συνδυασμό ΠΟΛΗ για να ΖΕΙΣ. Η κίνηση αυτή ήταν αποτέλεσμα που σχετίζεται κυρίως με το σε εξέλιξη έργο της μαρίνας Βουλιαγμένης και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο χαρακτήρα της πόλης. 

Μια παραίτηση που ήταν αναπάντεχη για πολλούς όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη. Είναι υπαρκτή η δυσαρέσκεια αρκετών στη Βουλιαγμένη απ τα αποτελέσματα που ως τώρα βλέπουν σε ότι αφορά το έργο. Πέρα από την όχληση ή την κατάσταση του κόλπου από τις εργασίες εκβάθυνσης είναι και το ότι αρκετός κόσμος αντιλαμβάνεται πλέον την κλίμακα του έργου. Αυτό ενοχλεί περισσότερο από μια παροδική ενόχληση και ας μην το υποτιμούμε. 

Δεν είναι διόλου περίεργο που ακόμα και ο πρώην πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου διαφοροποιήθηκε , παρά τις αρχικές του θετικές ως προς το έργο θέσεις. Το τι θα κάνει , αν θα κάνει κάτι από δω και πέρα ή αν θα κριθεί για τα ως τώρα πειραγμένα του είναι στην ευχέρεια των ψηφοφόρων αν συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην τοπική πολιτική . 

Δεν υπάρχει καμία έκπληξη επίσης ούτε στο ότι τα φιλικά προς τη δημοτική αρχή μέσα ενημέρωσης ή κοινωνικά δίκτυα αγνόησαν την παραίτηση ακόμα και ως είδηση . Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και όταν ανέλαβε νέα πρόεδρος στο τοπικό συμβούλιο το όνομα Κοκολέτσος ούτε καν γράφτηκε. Χρειάστηκε σχόλιο του Δημάρχου σχετικά με το θέμα , μια βδομάδα μετά , για να ζητούν από εξηγήσεις έως και να παραδώσει την έδρα. Τα φιλοδημαρχιακά μέσα έχουν υιοθετήσει την γραμμή « αν δεν βολεύει η πραγματικότητα τότε απλά δεν υπάρχει η πραγματικότητα». Λυπηρό μεν , αληθές δε…

Αυτό εξηγεί και σε ένα βαθμό γιατί ο Γ. Κοκολέτσος επέλεξε την ασφάλεια της συνέντευξης σε τοπική εφημερίδα από την συνέντευξη τύπου που είχε προαναγγείλει .Η πιθανότητα να αγνοηθεί από τα περισσότερα τοπικά μέσα θα δημιουργούσε μια κακή επικοινωνιακή εικόνα .

Παρότι για η τοπική πολιτική συζήτηση έχει αντικατασταθεί από ανταλλαγή σκρινσοτ συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων εδώ θα επιμείνουμε πολιτικά .

Η πρώτη παρατήρηση είναι πως η παραίτηση Κοκολετσου παρότι δεν έχει σοβαρό αντίκτυπο στους συσχετισμούς δημιουργεί αρνητική επίπτωση στο προφίλ της Δημοτικής Αρχής σε ψυχολογικό επίπεδο. Μέχρι τώρα κυριαρχούσε το αφήγημα του Γρ. . Κωνσταντέλλου που έχει τη δυνατότητα να διευρύνει την επιρροή του προσελκύοντας στελέχη και άλλων συνδυασμών. Η απώλεια του πρώτου σε σταυρούς και προέδρου του τοπικού συμβουλίου δεν αναπληρώνεται με μεταγραφές υποψηφίων που απέτυχαν κιόλας να εκλεγούν. 

Το δεύτερο και εξόχως συμβολικό·  πρώτη φορά από το 2014 που εκλέχθηκε ο Γρ. Κωνσταντέλλος δεν διαθέτει πλειοψηφία σε θεσμικό όργανο του Δήμου . Από τους επτά του τοπικού συμβουλίου μόνο οι τρεις είναι πλέον μέλη του συνδυασμού του . Δεν είναι πως τα τοπικά συμβούλια διαδραματίζουν ένα σοβαρό πολιτικό ρόλο ή ρυθμίζουν κάτι ουσιαστικό. Είναι όμως ζήτημα εντυπώσεων να εξαρτάται η ψήφιση ενός θέματος από τη στάση του Κοκολέτσου ή του Κοντονή . Πολύ περισσότερο δε, να πέσει ο Δήμαρχος στην ανάγκη της Σίνα. 

Πρόωρα όλα αυτά και μένει να δούμε που θα ισορροπήσει η νέα κατάσταση όπως διαμορφώνεται 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια