Μια Ταχυδακτυλουργική Δωρεά για τη Β´ Πλαζ

Γράφαμε στο άρθρο « Με τα λεφτά των άλλων» πως ο Δήμος και το ελληνικό δημόσιο διευκολύνουν τους επενδυτές των παράλιων με κάθε τρόπο . Αναγκαίες μελέτες και έργα που χρονίζουν,  δρομολογούνται και εκτελούνται με διαδικασίες – αστραπή από τη στιγμή που οι παραλίες παραχωρούνται. 

 

Στη β´πλαζ ο αγωγός ομβρίων είναι πρόβλημα εικοσαετίας και το κτίριο του λεμβοστασίου επικίνδυνο για χρόνια. Χρειάστηκαν  οι δημοπρατήσεις και όχι οι άπειρες οχλήσεις των κατοίκων για να βρεθούν πόροι , μελέτες και να ξεκινήσουν έργα. 

 

Στο ΔΣ της 21/1 ο Δήμαρχος σε απάντηση ερώτησης, ενημέρωσε για τα δύο σχετιζόμενα θέματα. Για το  έργο της κατεδάφισης του λεμβοστασίου συγκεκριμένα,  είπε πως έγινε ένα κατεπείγον έργο λόγω της επικινδυνότητας του κτιρίου και ότι ο Δήμος δεν επιβαρύνθηκε καθώς έγινε με δωρεά του εκμισθωτή η οποία εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή . 

 

Θα έπρεπε να επανορθώσουμε για το άρθρο; 

Καμία αντίρρηση,  μόνο πριν γίνει αυτό,  θα παραθέσουμε μερικά ακόμα στοιχεία, σκέψεις και ερωτήσεις.

 

Γίνεται υπόδειξη στο Δήμο για το λεμβοστάσιο και αφού ενημερώνεται η αποκεντρωμένη διοίκηση συγκροτείται μεικτό κλιμάκιο μηχανικών για αυτοψία. Οι μηχανικοί κρίνουν το κτίριο άμεσα κατεδαφιστέο όπως φαίνεται στην τεχνική έκθεση που παραδόθηκε στις 18/12. Άμεσα ξεκινά η κατεδάφιση . Βίντεο στο διαδίκτυο με το έργο σε εξέλιξη φέρει ημερομηνία 19/12 . 

 

Στις 22/12 στο τελευταίο ΔΣ του 2020, ο Δ. Δαβάκης ρωτά γιατί μαζί με το λεμβοστασιο δεν απομακρύνθηκε και άλλος ένας μικρός οικίσκος που βρίσκεται στο χώρο. Ο Δήμαρχος απαντά πως βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο και συμπληρώνει πως καλώς πραγματοποιήθηκε η κατεδάφιση και απομακρύνθηκαν 270 κυβικά μπετά από τον αιγιαλό . Καμία αντίρρηση σε αυτό αλλά σε όλη την τοποθέτηση του δεν υπάρχει ούτε μισή αναφορά για δωρεά . 

Δεν ήταν σημαντική η πληροφορία ; 

Δεν ήταν αξία λόγου να την μοιραστεί με το σώμα του ΔΣ

 

Στις 4 Γενάρη σε δημοσίευμα του 3vita.gr περιγράφεται το έργο που 

«Έγινε με μέσα του Δήμου» όπως αναφέρει . Μόνο αυτό . Καμία αναφορά σε δωρεά . 

Ενώ 8 Γενάρη δημοσιεύεται το άρθρο στο ΚΟΝΤΡΑ ΡΟΛΟΣ που θέτει το ερώτημα αν αυτό και αλλά τέτοια έργα αποτελούν « δωράκι» στον επενδυτή . 

Απάντηση δεν υπήρξε παρά μόνο την επόμενη όπου σε σχόλιο μαθαίνουμε πως « εκ παραδρομής» και « για οικονομία του κειμένου» δεν γράφτηκε στο 3vita πως οι δαπάνες έγιναν από τον εκμισθωτή. Σε παρατήρηση μου πως αυτό μπορούσε να γίνει μόνο με δωρεά εγκεκριμένη από αρμόδια όργανα του Δήμου δεν υπήρξε απάντηση. 

Δεν γνώριζαν αν υπάρχει δωρεά στις 8 του μήνα ; 

Λίγες μέρες μετά και σε αντίστοιχη αναφορά για δωρεά , δίνεται απάντηση που παρέπεμπε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ . Δεν χρειαζόταν , καθώς γνωρίζαμε ήδη πως  είχε αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφαση της 55ης Οικονομικής Επιτροπής ( 29/12/2020) που έκανε αποδεκτή τη δωρεά της εκμισθώτριας εταιρείας

Αν σταματούσαμε εδώ θα έπρεπε να κλείσουμε με μια παράγραφο αποκατάστασης. Όχι ακόμα όμως, καθώς μια και συζητάμε για διάστημα μεγαλύτερο του μήνα , θα προσθέσουμε μερικές ακόμα ημερομηνίες να συμπληρωθούν τα κενά. 

 

Ο Δήμαρχος στις 21/1 μίλησε για κατεπείγον θέμα και η δωρεά που έκανε η εταιρεία από τις 18/12 μπήκε ως έκτακτο θέμα στην οικονομική επιτροπή στις 29/12. 

Δεν ήταν πάντως  τόσο πολύ κατεπείγον γιατί δεν βρήκε θέση ούτε στην 54 ΟΕ ( 28/12) ούτε στην 53 ΟΕ ( 27/12) ούτε σε κάνα δύο ακόμα που έγιναν από τις 18/12 που φέρεται να έφτασε στο Δήμο η επιστολή με την πρόταση δωρεάς .

 

Στην 55η Οικονομική Επιτροπή υπήρχαν 6 τακτικά θέματα και 2 έκτακτα και με αυτά ξεκίνησε το μεσημέρι της 29/12 , με τηλεδιάσκεψη προφανώς. Τα έκτακτα θέματα για τα οποία ενημερώθηκαν τα μέλη ήταν ένα ένταλμα πληρωμής και μια μελέτη πυρασφάλειας . 

Που ήταν το θέμα της δωρεάς ; Αφού και αυτή ως έκτακτο θέμα μπήκε όπως φαίνεται από το πρακτικό της απόφασης . 

Ποτέ έλαβαν γνώση τα μέλη της ΟΕ; 

Με ποιο τρόπο ενημερώθηκαν τα μέλη. 

 

Η συγκεκριμένη ΟΕ ήταν και η μοναδική που η κ. Δόγκα φαίνεται ως ΑΠΟΥΣΑ. Μαθαίνουμε από την τακτική αρθρογραφία της στην ΕΒΔΟΜΗ ότι δεν είχε κόλλημα αλλά αρνήθηκε να συμμετάσχει καθώς  έλλειπαν εισηγητικά των θεμάτων και των έκτακτων θεμάτων  που έρχονταν έως την τελευταία στιγμή. 

Ξαναρωτάμε … έλαβαν ΟΛΑ τα μέλη το εισηγητικό της δωρεάς και πότε ακριβώς έγινε αυτό; 

 

Στις 30/12 δημοσιεύτηκαν τα πρακτικά των αποφάσεων της 55ης ΟΕ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Οι αποφάσεις δημοσιεύονται αυθημερόν ή την επόμενη γιατί είναι έτοιμες ήδη. Με την ευρεία πλειοψηφία που διαθέτει η Δημοτική Αρχή δεν υπάρχει κίνδυνος να καταψηφιστεί ένα θέμα. 

Δημοσιεύτηκαν λοιπόν οι αποφάσεις για τα 6 τακτικά και τα 2 έκτακτα θέματα . Όπως σωστά θα μάντεψε ο αναγνώστης το 3(;) έκτακτο θέμα της αποδοχής ή μη δωρεάς δεν δημοσιεύτηκε τότε. 

Αυτό έγινε στις 11 Γενάρη, ΜΕΤΑ τη δημοσίευση του άρθρου στο ΚΟΝΤΡΑ ΡΟΛΟΣ. 

 

 

Αυτή είναι η πορεία μιας δωρεάς που έγινε στο Δήμο για να εκτελεστεί το έργο της κατεδάφισης. Μια δωρεά που εμφανίζεται σαν λαγός από καπέλο ταχυδακτυλουργού την ώρα που χρειάζεται . Με βάση αυτά ας βγάλει καθένας τα συμπεράσματα του. Με τη ελπίδα να το κάνει όχι από πίστη σε μια υπέρτατη αλήθεια αλλά με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία. 

 

ΥΓ : θα μπορούσε πάντοτε κάποιος να αντιπαραβάλει πως δεν έχει τόση σημασία αφού τελικά έγινε η δωρεά και ο Δήμος δεν πλήρωσε τίποτε. Χωρίς να διαφωνούμε, απλά αναρωτιόμαστε αν θα υπήρχε δωρεά χωρίς την δημοσίευση του άρθρου .     

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια