Οι "Δηλωσίες" Σύλλογοι και ο Βοναπαρτισμός της Δημοτικής Αρχής

Κάποια πράγματα πλέον επαναλαμβάνονται σε βαθμό που παύουν να αποτελούν σύμπτωση .


Στις 7 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Βούλας απέστειλε μια επιστολή σε καμπόσους αποδέκτες περιγράφοντας προβλήματα σχετικά με την αναγκαία ανακαίνιση στης τουαλέτες του σχολείου και ζητώντας την επίλυση τους . Καθόλου παράξενο καθώς αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος των Συλλόγων. Σημαντικό  όμως είναι πως η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε και σε επίπεδο Περιφέρειας Αττικής καθώς όπως φαίνεται και στο κείμενο της επιστολής , η απόκριση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στα αιτήματα ήταν μάλλον υποτονική παρότι είχαν προηγηθεί ενέργειες του Συλλόγου  . Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως 
« ... προγενέστερα όλα τα προηγούμενα ΔΣ είχαν ανακινήσει το εν λόγω θέμα καθώς αποτελεί πάγιο πρόβλημα. Και πάλι όλα έμειναν στα χαρτιά» ενώ αμέσως παρακάτω « ΟΛΟΙ  οι γονείς του σχολείου μας διαμαρτύρονται και αναρωτιοὐνται για την αδράνεια και την κωλυσιεργία των Δημοτικών Αρχών»,  ξεκάθαρη αιχμή στους  έως σήμερα χειρισμούς της Διοίκησης και των αρμοδίων . 

Το ουσιαστικό λοιπόν ζήτημα είναι αυτή ακριβώς  η πλημμελής αντιμετώπιση του προβλήματος από το Δήμο . Δεν είναι ούτε ποιος κοινοποίησε την επιστολή , ούτε από που την κοινοποίησε πολύ περισσότερο γιατί το έκανε . Προφανώς και τα προβλήματα των σχολείων είναι υπόθεση που οφείλει να αναδεικνύει η αντιπολίτευση . Είναι βέβαιο ως δεν θα έμπαιναν τέτοιες παράμετροι στη συζήτηση αν η ανάδειξη του θέματος γίνονταν από έναν οποιονδήποτε δημοτικό σύμβουλο . Θα ρώταγε κανείς γιατί ασκεί αντιπολίτευση βάσει ενός πραγματικού και κυρίως δημόσιου εγγράφου ;

Τρεις μέρες πριν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με νέα ανακοίνωση του εγκαλεί δημότη που ανέβασε το θέμα στο Facebook  o οποίος επισήμαινε ακριβώς αυτό που και ο σύλλογος θέτει . Την πλημμελή,  ανεπαρκή,  αναποτελεσματική αντιμετώπιση του αιτήματος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και το Δήμο . Μα γι΄αυτό κιόλας ο Σύλλογος υποχρεώθηκε να κοινοποιήσει το αίτημα του στην Περιφέρεια.  Απαράδεκτη η ανακοίνωση  από κάθε άποψη καθώς όχι μόνο αυτοακυρώνεται ο Σύλλογος ως φορέας καθώς παρουσιάζεται να ποδηγετείται από την δημοτική αρχή αλλά υιοθετεί και τακτική απειλών απέναντι στο δικαίωμα των πολιτών να ενημερωθούν. 

Δεν είναι σενάριο Επιστημονικής Φαντασίας  να υποθέσει κάποιος ότι ασκήθηκαν άνωθεν πιέσεις στο Σύλλογο  για να εκδώσει τη νέα ανακοίνωση και να κάνει αυτό που καταδικάζει . Την εμπλοκή του συλλόγου με την τοπική πολιτική . Μόνο που ο σύλλογος το κάνει γινόμενος ουρά της δημοτικής αρχής. Τα προβλήματα του κάθε σχολείου όμως δεν είναι ιδιωτικό θέμα που αφορά τους γονείς ή το Δήμο αλλά και αμιγώς πολιτικό. Ανήκει στη σφαίρα του Δημόσιου Συμφέροντος τόσο το πρόβλημα όσο και οι ενέργειες για την επίλυση ή και οι αναποτελεσματικοί χειρισμοί των υπευθύνων στο να δώσουν λύση. 

Έχουμε ανακοινώσεις συλλόγων περίπου ως δηλώσεις νομιμοφροσύνης στη Δημοτική Αρχή. Σύλλογοι που ως σύγχρονοι Δηλωσίες έτοιμοι έως και να ζητήσουν και συγνώμη που ενόχλησαν με αιτήματα

Έχουμε ένα στημένο σύστημα δημόσιου λόγου έτοιμο να επικροτήσει ακόμα και την πιο εξωφρενική εκδήλωση επιβολής ελέγχου , πιέσεων και βοναπαρτισμού που πηγάζει από την Δημοτική Αρχή του 72%. 

Έχουμε ταυτόχρονα και ένα μηχανισμό που παρακολουθεί και επεμβαίνει για να φέρει κάθε Σύλλογο που «παραστράτησε» , στον ίσιο δρόμο της στήριξης της Δημοτικής Αρχής , του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων. 

Όλα αυτά μόνο  καλό σημάδι δεν είναι για το που βαδίζει η τοπική Δημοκρατία. 


(Δηλωσίας: ο κομμουνιστής που σε παλιότερες εποχές υπέγραφε δήλωση ότι αποκηρύσσει την ιδεολογία του)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια