Το Βήτα και το Όνομα

Ή πως από τα υπαρκτά προβλήματα η συζήτηση να καταλήξει σε κωμωδία. ) 




 






















Δεν υπάρχει περιοχή στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που να μην έχει προβλήματα . Άλλου οξύτερα που απαιτούν σοβαρή μελέτη για να λυθούν . Άλλου απλά καθημερινά θέματα που  με διάθεση και οργάνωση θα τακτοποιούνταν δίχως γκρίνιες . 

 

Η Βάρκιζα δεν αποτελεί εξαίρεση ούτε όμως βρίσκεται στην κορυφή της λίστας όπως θα νόμιζε κάποιος διαβάζοντας τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα . Είναι μια συνοικία που πάντοτε ισορροπούσε μεταξύ περιοχής κατοικίας και τουριστικού – παραθεριστικού προορισμού. 

Μια ήσυχη γειτονιά το χειμώνα και ένα πολύβουο θέρετρο το καλοκαίρι. 

Ο λόγος που μιλάμε σήμερα  για το πράσινο ή το κυκλοφοριακό και τις ελλείπεις υποδομές της Βάρκιζας είναι γιατί σήμερα η ισορροπία αυτή επιτυγχάνεται  με τη Βάρκιζα να αποτελεί κυρίως πρώτη κατοικία και όχι παραθεριστική . 

 

Από εκεί όμως μέχρι να εξαντλείται η συζήτηση στο αν θα χωρέσει το Βήτα της Βάρκιζας στη μαρκίζα  των 3Β ή στο ότι πρέπει να αποσχιστεί από τον ενιαίο Δήμο είναι κωμικό .


Το χειρότερο ; Εκτρέπει τη συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα , υπονομεύει κάθε προσπάθεια ανάδειξης τους και πνίγει όποιες προτάσεις για την επίλυση τους σε εξίσου κωμική φιλολογία διαδικτυακού πειράγματος. Τελικά το όλο εγχείρημα , είτε ως αντιπολίτευση το δει κανείς ή απλά ως τοπική διεκδίκηση μετατρέπεται σε καρικατούρα . 

Και δεν του αξίζει … 

 

Αντί επιλόγου : 

Θα περίμενε κάποιος μια οργάνωση των κατοίκων της Βάρκιζας – και όχι μόνο-  να φέρουν συντεταγμένα μια σειρά προβλημάτων στο τοπικό συμβούλιο Βάρης ή στο Δημοτικό Συμβούλιο . Ενημέρωση των κατοίκων , υπογραφές , κινητοποίηση, κάτι τέλος πάντων που να δείχνει πως υπάρχει μια κίνηση  και πιέζει τα πράγματα να βρεθούν λύσεις . Δεν έχω δει κάτι τέτοιο πέρα από εντυπωσιοθηρία στο Facebook . 

Αλλά και η αστεία  πλευρά με το όνομα θα μπορούσε με άλλο τρόπο  να αποτελεί μοχλό πίεσης . Πως; Πολλοί είναι αυτοί που λένε – και συμφωνώ – πως το όνομα 3Β πρέπει να αλλάξει . Ορίστε η ευκαιρία λοιπόν . Μαζεύονται 2500 υπογραφές ( 10%. αυτών που ψήφισαν είναι ) προς το Δημοτικό Συμβούλιο που να λένε «Σας καλούμε να εκκινήσετε άμεσα τις κατάλληλες  διαδικασίες ώστε να αλλάξει το όνομα του Δήμου». Αίτημα με βάση , ουδέτερο κιόλας  πολιτικά και ικανό να πιέσει το Δήμαρχο να τοποθετηθεί επίσημα σε ένα θέμα που έχει επιδείξει χαρακτηριστική απροθυμία .  

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια