ΕΛΚΕΘΕ μαρίνα και διαφημίσεις

Η είδηση της συνεργασίας του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. με τον Αστέρα για την εποπτεία του πρώτου στο έργο της μαρίνας Βουλιαγμένης ανήκει σε μια ιδιαίτερη κατηγορία ειδήσεων . Είναι λιγότερο ρεπορτάζ και περισσότερο διαφημιστική καταχώρηση , προϊόν του μάρκετινγκ της εταιρείας που στοχεύει να περάσει μήνυμα στην κοινή γνώμη .
 Με την προσέγγιση του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.  η εταιρεία στοχεύει να προσδώσει θεσμικό   κύρος στην ΜΠΕ που κατέθεσε αλλά και να κατευνάσει τις αιτιολογημένες αντιδράσεις της κοινής γνώμης . Παρότι η ΜΠΕ εξασφάλισε τη θετική γνωμοδότηση στο Δήμο και Περιφέρεια Αττικής και ενώ  το πολιτικό έδαφος είναι ευνοϊκό στο σχέδια επέκτασης της μαρίνας , η αντίθεση μιας σημαντικής μερίδας της τοπικής κοινωνίας  δεν βοηθά στην καλή εικόνα του έργου . 
Τέτοιες κινήσεις όπως και η μόνιμη αναφορά από τον  τύπο για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση ,  όχι όμως για επέκταση της μαρίνας είναι κομμάτι μιας συνολικής επικοινωνιακής στρατηγικής με στόχο τους δημότες . 
Το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.είναι  κρατικά εποπτευόμενος οργανισμός με σημαντικό ερευνητικό έργο . Ας μην έχει κανείς αμφιβολία πως ακόμα και αν δεν τους καλούσε η εταιρεία,  θα πραγματοποιούσαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Βουλιαγμένης είτε για την ποιότητα των υδάτων ή και για την κατάσταση  σε βυθό και ακτές. 
Πρακτικά λοιπόν η συνεργασία δεν φέρνει κάτι καινούριο εκτός ίσως από το γεγονός ότι το έργο έχει τέτοια πολιτική και επιχειρηματική  στήριξη που μπορούν  να βάζουν έναν οργανισμό ταγμένο να λειτουργεί για λογαριασμό των συμφερόντων της κοινωνίας , να δουλεύει γι αυτούς . 

ΥΓ : Το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε που «πίεσε» ο Δήμος να έχει εμπλοκή στο έργο για να διασφαλιστεί η αντικειμενική άποψη στη φάση κατασκευής του έργου  είναι το ίδιο   ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε  που το Σεπτέμβρη του 2017 οι εργαζόμενοι του είχαν μειωμένη «σπουδή και αμεσότητα»(sic)  στα αιτήματα του Δημάρχου. Το αναφέρω γιατί ευτυχώς δεν πάσχουν όλοι από αμνησία σε αυτήν την πόλη. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια