Καλώς τα, τα Ναυτάκια τα Ζουμπουρλούδικα!

Τέσσερα σχεδόν χρόνια πριν, μέσα στην γενική ευφορία και τους πανηγυρισμούς για την παραχώρηση των παραλιακών εκτάσεων από την ΕΤΑΔ στο Δήμο ελάχιστοι ήταν αυτοί που αμφισβήτησαν το μεγάλο γεγονός . 
Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού όσοι έβαλαν κάποιες ενστάσεις μεταξύ αυτών και το ιστολόγιο ΚΟΝΤΡΑ ΡΟΛΟΣ με άρθρο την επόμενη κιόλας μέρα. 

Στο κείμενο διαβάζει κανείς τα εξής: 
«Είναι βέβαιο αντίθετα, ότι θα προκριθούν ή και επιβληθούν εκείνες (σ.σ. οι επενδύσεις)  που μπορούν να αποφέρουν το μέγιστο δυνατό κέρδος. Η εμπειρία λέει ότι αυτές είναι και οι λιγότερο ήπιες , οι λιγότερο φιλικές προς το περιβάλλον , είναι εκείνες που κοστίζουν περισσότερο και συνεπώς αποτελούν προνόμιο των λίγων.
Είναι βέβαιο λοιπόν, ότι η ΕΤΑΔ δεν θα αρκεστεί στην είσπραξη του ελάχιστου αντιτίμου των 300 χιλ. ευρώ ετησίως γιατί ο σκοπός της είναι να φέρει περισσότερο χρήμα στο δημόσιο ταμείο.». 

Καλοκαίρι του 2020 και εμφανίζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΕΤΑΔ σε ότι αφορά το χώρο του καμπινγκ Βούλας. Με όρους σαφώς πιο δυσμενείς για το δήμο , προϊόν επώδυνου συμβιβασμού με την ΕΤΑΔ αλλά κυρίως με ορίζοντα που στελνει 35 χρόινια μετα την πολιτική διεκδίκησης της πλήρους και χωρίς όρους κυριότητας των παράλιων από το Δήμο . Καθιστα δέσμιες στην πολιτική εκποίησης  όλες τις δημοτικές αρχές μεχρι το 2052. Αυτά ισχύουν προς το παρόν, μεχρι να μαθουμε πληρως τι ακριβώς περιλαμβανει η τροποποίηση της συμβασης. Γιατί - εκπληξη!!! -  το Δημοτικό Συμβούλιθο ψήφισε μεν την τροποποίηση χωρίς όμως να υπάρχει τελικό συμφωνημένο κείμενο μεταξύ Δήμου και ΕΤΑΔ. Είναι βέβαιο πως αυτή είναι μόνο η αρχή· η λογική των τροποποιήσεων κάθε φορά που η ΕΤΑΔ θα αξιώνει περισσότερα θα είναι ο κανόνας στις σχέσεις της με το Δήμο.  

Όσο και αν ο Δημαρχος επιχειρεί να δημιουργήσει εκ νέου κλίμα θριάμβων και επιτυχημένης διαπραγμάτευσης – και τότε πετυχημένη και τώρα πετυχημένη, δεν γίνεται  – το αποτέλεσμα είναι αυτό που από την αρχή τονίζαμε ότι ισχύει . Ο Δήμος ποτέ δεν ήταν συνέταιρος της ΕΤΑΔ όπως παρουσιαζονταν, αλλά πάντοτε είχε ρόλο διαχειριστή των συμφερόντων και κλητήρας της. Όχημα για την είσοδο επιχειρηματιών στις παραλίες . 

Ο Γρ. Κωνσταντέλλος και οι πρόθυμοι να ψηφίσουν ακόμα και λευκά χαρτιά δημοτικοί του σύμβουλοι μπορεί να φαντασιώνονται χλιδές και αναβάθμιση του ρόλου τους αλλά πάντοτε θα είναι οι αιώνιοι κράχτες, σαν τον Γ.  Κωνσταντίνου του «Καλώς ήρθε το δολάριο»,να φωνάζουν «Blue Black Boys” για να συνεχίσουν να έρχονται τα ζουμπουρλουδικα ναυτάκια - επενδυτές . 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια