Παρτιτούρα Ενημέρωσης


 
Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ομάδες που είναι ισχυρές και συνήθως  έχουν την εύνοια της διαιτησίας όταν αγωνίζονται απέναντι σε ασθενέστερες ομάδες. Στατιστικά,  σε αναμετρήσεις μιας  ισχυρής ομάδας με κάποια χαμηλότερης δυναμικότητας  υπερισχύει η πρώτη. Συμβαίνει όχι σπάνια όμως,  η μικρή ομάδα να προβάλει αντίσταση και να ανατρέπει τα προγνωστικά . Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται η διαιτητική παρέμβαση που επιχειρεί- και πετυχαίνει συνήθως- να αλλάξει τη ροή του αγώνα υπέρ του ισχυρού . Οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου για τέτοιες περιπτώσεις που ο διαιτητής με τα σφυρίγματα του ευνοεί το φαβορί έχουν βγάλει την έκφραση «Ο διαιτητής σφυρίζει παρτιτούρα» .

Στον απόηχο της συγκέντρωσης των κατοίκων της Βουλιαγμένης που εναντιώνονται στην επέκταση της μαρίνας , παρατηρήθηκαν κάμποσα  τέτοια φαινόμενα «παρτιτούρας» . Σχεδόν ταυτόσημα ρεπορτάζ κάποιων ΜΜΕ  ή σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που από μια συγκέντρωση στη Βουλιαγμένη – στη Βουλιαγμένη και όχι στα Προπύλαια – είδαν  μόνο παραπληροφόρηση , είδαν μόνο κομματικές στοχεύσεις  και απόπειρα αυτοπροβολής κάποιων τοπικών παραγόντων . Δεν είδαν ποτέ ότι η μαρίνα μεγαλώνει και δεν εκσυγχρονίζεται απλά όπως μονότονα σχεδόν γράφουν. Δεν ενοχλούνται που στο χώρο κατασκευάζεται ένα μικρό εμπορικό κέντρο με δίκη του οικονομική ζωή , ανταγωνιστική και όχι ενισχυτική ή συμπληρωματική με αυτή της Βουλιαγμένης . 
Είναι οι ίδιοι που δεν βρήκαν τίποτε αρνητικό όταν το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδοτούσε θετικά βασιζόμενο όχι σε μια δικιά του επιστημονικά τεκμηριωμένη γνωμάτευση αλλά στη μελέτη αυτών που πληρώθηκαν από τους επενδυτές του Αστέρα . Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είχε το ρόλο του ιθαγενή όταν οι άποικοι μοίραζαν χάντρες και καθρεφτάκια αλλά αυτό ουδέποτε τους προβλημάτισε. 

Η συγκέντρωση ήταν ένα πρώτο βήμα και θα ακολουθήσουν και αλλά. Είναι στο χέρι καθενός να συμβάλλει ώστε να αναδειχθεί τι ακριβώς πάει να γίνει στην Βουλιαγμένη και να το μάθουν όσο το δυνατόν πιο πολλοί . Σε αυτήν την προσπάθεια δεν θα βρει πολλούς συμπαραστάτες στα τοπικά ΜΜΕ και αλλά κανάλια ενημέρωσης . Αυτοί συντονίστηκαν στο κανάλι του Αστέρα και της Δημοτικής Αρχής.
Κάποιες  φορές όμως συμβαίνει ο διαιτητής – για να επιστρέψουμε στο ποδόσφαιρο-  να σφυρίζει παρτιτούρα αλλά τα πράγματα να μην πηγαίνουν όπως είναι προκαθορισμένα. Ακόμα και όταν παίζουν την  μικρή ομάδα 100-0 εναντίον , κάπου κάπου το αουτσάιντερ φεύγει με το ροζ φύλλο αγώνα . 
Τότε είναι που γίνεται η έκπληξη στο στοίχημα και από εκεί βγήκε η έκφραση « στον κουβά…»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια