Δήμος 3Β: Στοχοποίηση της Διαφωνίας

Το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σχετικά με τις δολιοφθορές στο σύστημα άρδευσης στη Βάρκιζα είναι απαράδεκτο .

Είναι ατόπημα τεραστίου μεγέθους ο αναπόδεικτος συσχετισμός των ζημιών που εντοπίστηκαν στα ποτιστικά με τους προβληματισμούς, τις ενστάσεις ακόμα και τις υπερβολικές αιτιάσεις κάποιων όπως εκδηλώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . Ξεκάθαρα αποτελεί στοχοποίηση κάθε άποψης που διαφωνεί με τη Δημοτική Αρχή. Είναι  συνειδητή παραπληροφόρηση των δημοτών που πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα  από όλους , σε όλους τους τόνους,  χωρίς ναι μεν αλλά …


Δεν είναι τυχαίο που από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το Δελτίο Τύπου εμφανίστηκαν , συνεννοημένοι θα έλεγε κάποιος , οι συνήθεις χειροκροτητές της Δημοτικής Αρχής να υπερθεματίσουν. Στη λογική πως οι φωνές οποίων διαφωνούν με τις επιλογές του Δήμου σε σχέση με το πράσινο  οδηγούν σε τέτοιες πρακτικές δολιοφθοράς . Αναμενόμενη στάση από ανθρώπους που διαπρέπουν και οι ίδιοι στη στοχοποίηση κάθε αντίθετης φωνής . Δεν είναι επίσης τυχαίο που εκείνοι τους οποίους φωτογραφίζει η ανακοίνωση του Δήμου, αρχικά κρατούν σιγή ιχθύος μπρος  στον προφανή στιγματισμό της θέσης τους . Γιατί έτσι αντιλαμβάνονται την διαφορετική γνώμη , χωρίς πραγματική σύγκρουση.

Εξίσου απογοητευτικό και ταυτόχρονα απειλή για τους πολίτες  είναι το γεγονός πως ενώ το θέμα δημοσιεύτηκε σε αρκετά τοπικά μέσα , κανένα δεν επεσήμανε τα έωλα επιχειρήματα της σύνδεσης του σαμποτάζ με τους διαλόγους στα κοινωνικά δίκτυα . Αρκέστηκαν στην άκριτη αναπαραγωγή  του Δελτίου Τύπου και αυτό είναι ανησυχητικό για το πως εννοούν τα τοπικά ΜΜΕ την  αντικειμενική ενημέρωση των δημοτών.

Καθένας που παρεμβαίνει στο δημόσιο διάλογο έχει δυο επιλογές.
Είτε να σιωπήσει μπρος στην αθλιότητα της στοχοποίησης των αντίθετων απόψεων ή να αντιδράσει καταγγέλλοντας το και αναδεικνύοντας την αντιδημοκρατική  απόπειρα φίμωσης . Ας μην γίνει ο θεσμικός γκεμπελισμός η νέα μας κανονικότητα .
Καθένας ας επιλέξει πλέον με ποιους πάει και ποιους αφήνει …



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια