Αποχωρήσεις ... και Κενά

Η ανεξαρτητοποίηση ενός Δημοτικού Συμβούλου δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη. Δεν είναι κάτι που δεν συνηθίζεται εξάλλου. Στην προηγούμενη περίοδο 2014-2019 δυο σύμβουλοι είχαν ανεξαρτητοποιηθεί ενώ την ταραγμένη τετραετία 2010 -2014 είχαν αποχωρήσει από τις παρατάξεις που εξελέγησαν οχτώ (!) ... αν μετράω σωστά. 


Τι κενό αφήνει λοιπόν η  αποχώρηση του Δ. Αθανασίου από τον συνδυασμό του Δ.Δαβάκη ; Όποιος έχει παρακολουθήσει τα Δημοτικά Συμβούλια της νέας δημοτικής περιόδου θα δυσκολευτεί να θυμηθεί μία - όχι δύο , δεν ζητώ πολλά -παρέμβαση του άξια αναφοράς. Θα δυσκολευτεί επίσης ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος να βρει κάτι πραγματικά σημαντικό , μια αξιόλογη τοποθέτηση του στο δημόσιο λόγο για κάποιο θέμα της τοπικής επικαιρότητας.  Αν μάλιστα ο δείκτης ήταν η παρέμβαση στα κοινωνικά δίκτυα, το μόνο που θα βρει με ευκολία κάποιος θα ήταν χαριτωμένα αστειάκια , ατάκες δανεισμένες από τηλεοπτικές σειρές και ψηφιακά αυτοκόλλητα. Ουσιαστικές τοποθετήσεις του ανεξάρτητου πλέον Συμβούλου  θα δυσκολευτεί  να βρει. Το μόνο ιδιαίτερο που έχει η αποχώρηση Αθανασίου είναι ότι συνέβη πολύ νωρίς, σε λιγότερο από χρόνο. Δημιουργεί από νωρίς νωρίς κιόλας την αίσθηση στην κοινή γνώμη πως το Κύμα Ενωμένων Πολιτών πάσχει από συνοχή. Υπήρχε εξάλλου έντονη η εντύπωση πως συγκροτήθηκε ένα ψηφοδέλτιο όπως όπως χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση , ίσα για να προλάβει ο Δ. Δαβάκης να φτάσει στην πόρτα του Πρωτοδικείου.  

Τόσο η επιστολή παραίτησης Αθανασίου όσο και η απάντηση - δήλωση Δαβάκη , πέρα από τις τυπικές και αναμενόμενες αλληλοκατηγορίες αποκαλύπτουν ένα πρόβλημα ουσίας. Την αδυναμία συνολικά του συνδυασμού και όσων επέλεξαν να συμμετέχουν να παράξει ουσιαστική αντιπολίτευση, να αναδείξει τις προτεραιότητες και τα στοιχεία εκείνα που τον διαφοροποιούν ουσιαστικά και όχι στα χαρτιά από το συνδυασμό του Δημάρχου και την πολιτική που εκείνος ακολουθεί. Γιατί;;; Γιατι πολύ απλά δεν υπάρχουν. Δεν αποτελούν κάτι διαφορετικό οι θέσεις  του συνδυασμού Δαβάκη και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από υψηλούς τόνους, δακρύβρεχτες αρθρογραφίες , φωνές και  βολικές θεωρίες συνωμοσίας. 

Υπάρχει μια τάση τόσο από μια μερίδα του τοπικού Τύπου όσο και από όσους σχολιάζουν τα δημοτικά πράγματα να απαξιώνουν τον Δ. Δαβάκη. Ή να ασχολούνται αρνητικά μαζί του. Δίκαια ή και άδικα πολλές φορές.  Είναι μια παγίδα που όλοι λίγο πολύ έχουμε πέσει μέσα.  Το σημαντικό όμως που πρέπει να αναδειχθεί είναι η αναγκαιότητα μιας πραγματικής αντιπολίτευσης που να μπορεί να αναδείξει ένα διαφορετικό δρόμο για το Δήμο. Το ότι ο Δαβάκης δεν μπορεί να δείξει αυτό το δρόμο  δεν σημαίνει ότι ο Γρ. Κωνσταντέλλος παύει να είναι ο κύριος πολιτικός εκφραστής των μικρών και μεγάλων συμφερόντων της περιοχής. 

 Ο Δ.Δαβάκης θα ήθελε ενδεχομένως , σίγουρα έχει φιλοδοξίες .... αλλά δεν μπορεί...και όπως η φύση έτσι και η πολιτική απεχθάνεται το κενό. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια