ΟΑΠΠΑ : Τέλος... αλλά όχι Επίλογος.

Αναμενόμενη η κατάληξη που είχε η υπόθεση με το «ατυχές» σχόλιο της Δημοτικής Συμβούλου κ. Δόγκα για ξέπλυμα χρήματος στον ΟΑΠΠΑ. Εξώδικο και μήνυση από το Δήμαρχο και σαφής καταδίκη του σχολίου από όλες τις παρατάξεις . Ακόμα και η ανασκευή του σχολίου από την ίδια δεν άρκεσε για να αμβλύνει τις κακές εντυπώσεις. 

Αναμενόμενο το τέλος λοιπόν  αλλά πιθανά δεν θα είναι ο επίλογος … Η ιστορία αυτή μπορεί να αποβεί εξόχως διδακτική καθώς αναδεικνύει μία σειρά θέματα. 

Το ένα θέμα είναι το πώς πολιτεύεται η παράταξη Δαβάκη και είναι σημαντικό καθώς η ποιότητα της αντιπολίτευσης – και ειδικά της μείζονος – αποτελεί βασικό εργαλείο και για τη διοίκηση αλλά κυρίως για τους δημότες. Αυτό το βασικό εργαλείο το Κύμα Ενωμένων Πολιτών , ο επικεφαλής και οι εκπρόσωποι του στα συλλογικά όργανα το έχουν υποβιβάσει σε κουτσομπολιό, λεκτικές υπερβολές , θεωρίες συνωμοσίας  και ανούσια φλυαρία. Αυτό είναι κάτι που έχει διαφανεί από καιρό ειδικά στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Υπάρχει ένα πλήθος υποστηρικτών του Δαβάκη που λειτουργούν με λογική κερκίδας. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτό εξηγεί γιατί στην περίπτωση του επίμαχου σχολίου,  ενώ ήταν αναρτημένο επί μια εβδομάδα πριν συζητηθεί στο Δ.Σ.  δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ (!)  να υποδείξει το αβάσιμο, αναπόδεικτο και συκοφαντικό περιεχόμενο. Προφανώς κάποιος θα γνώριζε τη σημασία της έννοιας ξέπλυμα χρήματος και ότι δεν μπορεί να εκτοξεύεται έτσι εναντίον ανθρώπων.   Παρόλα αυτά το άφησαν να αιωρείται στο διαδικτυακό χώρο. Γιατί απλά χτύπαγε τη Δημοτική Αρχή. Αυτή τη φορά όμως είχε συνέπειες… 

Το άλλο θέμα είναι η χρήση των νομικών μέσων για την προστασία του ΟΑΠΠΑ από κακόβουλα ή συκοφαντικά σχόλια και δηλώσεις. Αν δικαιολογείται σε ότι αφορά ένα νομικό πρόσωπο και τους αιρετούς που το διοικούν,  από την άλλη δεν παύει να είναι ένα κακό προηγούμενο. Γιατί τέτοιοι χειρισμοί πολύ εύκολα επεκτείνονται και σε καθόλου συκοφαντικά  αλλά αμιγώς πολιτικά σχόλια . Γιατί πέρα από τη συκοφαντία υπάρχει και η πολιτική κριτική. 

Είναι πολιτική κριτική το γεγονός πως η πλειοψηφία των μελών του ΟΑΠΠΑ δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό και  τον πολιτισμό , αλλά ενδιαφέρονται για τις εξασφαλισμένες δημόσιες σχέσεις από τη συμμετοχή τους σε έναν οργανισμό που διαχειρίζεται σημαντικά ποσά από το  Δημοτικό Προϋπολογισμό  .
Είναι πολιτικό ζήτημα να αναδειχθεί ο ρόλος του ΟΑΠΠΑ στον έλεγχο των σωματείων και συλλόγων μέσω των χρηματοδοτήσεων και των ετήσιων επιχορηγήσεων. 
Πολιτική και όχι συκοφαντία είναι να ζητάει κάθε παράταξη και κάθε δημότης λογαριασμό για το πώς αξιοποιούνται ένα ή ενάμισι από φέτος εκ. €.  
Είναι θέμα πολιτικής φιλοσοφίας να αναδεικνύεται ένα διαφορετικό πολιτιστικό πρότυπο πέρα από την διεκπεραίωση εκδηλώσεων. 

Αν η αντιπολίτευση του Δαβάκη , της Δόγκα και τον διαδικτυακών πολέμιων του Κωνσταντέλλου  αδυνατεί να αναδείξει τέτοια θέματα σε βάθος και αρκείται στις κραυγές κάποιος θα βρεθεί να  το κάνει.  Ζητούμενο όμως είναι οι δημότες να έχουν μπροστά τους ένα πραγματικό όραμα για τον πολιτισμό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια