Φάουλ ο Δήμαρχος , Οφ Σάιντ ο Σύλλογος

Ούτε οι πιο δύσπιστοι απέναντι στο Δήμαρχο  ή οι σταθερά αντιπολιτευόμενοι το Γρ. Κωνσταντέλλο δεν περίμεναν να εκστομίσει  κάτι τέτοιο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα μεταθέσει την ανακατασκευή  είπε,  του προαυλίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας για ...τιμωρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων!! Γιατί; Επειδή τόλμησαν(!!!) να ανεβάσουν φωτογραφία από το πλημμυρισμένο προαύλιο του σχολείου μετά την πρόσφατη νεροποντή. 



Κάποιοι θα αισθάνονται δικαιωμένοι που επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά η απολυταρχική συμπεριφορά του Δημάρχου. Το μόνο βέβαιο είναι πως το 72% που έλαβε στις εκλογές δεν πρόκειται να αλλάξει τέτοιες συμπεριφορές προς το καλύτερο. Μάλλον θα τις εντείνει και θα τις κάνει συχνότερες όσο κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν απλώς το αυτονόητο . Να ασκούν έλεγχο στην Δημοτική Αρχή και να πιέζουν για λύσεις. 

Ο Δήμαρχος θα μπορούσε να μην πει τίποτε και παρόλα αυτά να μεταθέσει την επισκευή του προαυλίου τιμωρώντας, σιωπηρά όμως, το Σύλλογο Γονέων. Θα μπορούσε να βάλει μπροστά τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο που έχει αναγάγει σε επιστήμη τις κούφιες υποσχέσεις , τα «ετελείωσε» και τα «από βδομάδα». Αλλά όχι μόνο δεν είναι του χαρακτήρα  του  Γρ. Κωνσταντέλλου ,  επιπλέον επιδιώκει να ελέγξει κάθε φωνή στο Δήμο. Με το καλό ή … όχι. 

Ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού εξέδωσε μετά τα γεγονότα μία έκτακτη κιόλας, ανακοίνωση. Ανακοίνωση που αποτελεί μνημείο υποτέλειας και παράδοσης μπας και γλυτώσει την τιμωρία. Μια ανακοίνωση που ακυρώνει όχι μόνο την επιλογή των μελών του να δημοσιοποιήσουν την κατάσταση που επικρατεί στο προαύλιο κάθε φορά  που βρέχει αλλά κυρίως ακυρώνει το ρόλο που πρέπει να έχουν οι σύλλογοι γονέων. Να διεκδικούν , να πιέζουν για τη βελτίωση των συνθηκών στα σχολεία , να παλεύουν για τα θέματα που τους αφορούν. Ανακοινώσεις σαν αυτή ( ή την παρόμοιου ύφους  προ μηνός του Άρη Βούλας για την ανακατασκευή των αποδυτηρίων) μετατρέπουν τους συλλόγους σε ακόλουθους και όχι σε μπροστάρηδες. 

Το ερώτημα όμως έστω κι έτσι θα τίθεται αμείλικτο. Τελικά τι συλλόγους θέλουμε ; Συλλόγους που υπερασπίζονται  τα συμφέροντα τους , τους σκοπούς για τους οποίους υπάρχουν , τα μέλη τους πάνω από όλα; Ή συλλόγους ικέτες, χειροκροτητές των Δημάρχων και  πειθήνια όργανα μπας και πάρουν αυτά που σε τελική ανάλυση είναι δικά τους; 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια