Αυλαία


Μια εβδομάδα πριν πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρούσα σύνθεση. Μια συνεδρίαση που έγινε χωρίς δημοσιότητα. Απουσία τηλεοπτικής κάλυψης.


Μια πενταετία που σημάδεψαν οι μακροσκελείς μονόλογοι και η συχνά υπεροπτική και αλαζονική σταση του Δημάρχου Γρ. Κωνσταντέλλου , η ανυπαρξία της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Πανά και οι κενες περιεχομένου φλυαρίες κάμποσων αλλων συμβούλων της αντιπολίτευσης  , οι συμφωνίες δια της σιωπής των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας. Αλλά και τα ψηφίσματα για το Δημοψήφισμα του 2015 ή την "Ελληνικότητα" της Μακεδονίας που ευθυγράμμιζαν το Δήμο και τον "ανεξάρτητο" Δήμαρχο  με τις πολιτικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας. 

Μια δημοτική περίοδος που αποφασίστηκαν , δρομολογήθηκαν και εγίναν πολλά. Σε ποιά κατεύθυνση θα φανεί στην πορεία.  Ήταν πάντως ένα ταιριαστό φινάλε μιας περιόδου που ξεκίνησε με προοπτική ισορροπίας και κατεληξε με την συντρηπτική επικράτηση του Κωνσταντέλλου στις εκλογες του Μαίου. 

Τέλος Αυγούστου ορκίζεται το νέο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης  και ψηφίζονται τα μέλη του Προεδρείου. Η επόμενη περίοδος θα κρίνει πολλά για το μέλλον της περιοχής. Οι συσχετισμοί φαίνονται (και είναι ) δυσμενείς και οι θιασώτες της "αναπτυξης" που συνοδεύεται από την παραχώρηση στο ιδιωτικό κεφάλαιο δημόσιων χώρων και υπηρεσιών έχουν το πάνω χέρι. 

Το μόνο που μπορεί να τους εμποδίσει είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών , η αναδειξη των θεμάτων , η κινητοποίηση τους. Δημοτικές παραταξεις , τοπικοί συλλογοι , εννεργοί πολίτες αλλά και ο τοπικὀς Τύπος μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό. 
Σε αυτό θα κριθούν πλέον όλοι. 


   




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια