Αντί Συστάσεων...Πολιτική


Με αφορμή κάποιες εμπρηστικές αναρτήσεις και σχόλια που αφορούσαν και εμένα…
 Είναι κατανοητό γιατί κάποιοι επιλέγουν να δημιουργούν οξύ κλίμα και να στοχοποιούν όποιους κατά τη γνώμη τους θεωρούν απέναντι. Μόλις 75 μέρες πριν τις εκλογές , αυτά δεν είναι παρά μέρος της προεκλογικής ρουτίνας.

Μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος επιλέγει να κινείται στη λογική << Όποιος δεν είναι με μας είναι εναντίον μας>>. Πιθανά θεωρεί πως βάζοντας κάποια πρόσωπα στο στόχαστρο συσπειρώνει κόσμο.
Εδώ όμως έχουμε την υπέρβαση της παραπάνω λογικής στο << Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι με τον Κωνσταντέλλο>>. Η υιοθέτηση αυτής της λογικής και μάλιστα από ανθρώπους με μακρόχρονη διαδρομή στα Δημοτικά πολιτικά πράγματα στοχεύει μόνο στην κατασκευή  εχθρών ,επιχειρώντας ταυτόχρονα να καλύψει τη δική τους αντιπολιτευτική ανεπάρκεια και ανικανότητα να συγκροτήσουν μια πειστική πολιτική πρόταση απέναντι στον Γρ. Κωνσταντέλλο.

Σε ότι με αφορά, οι πολιτικές μου θέσεις για τα δημοτικά πράγματα αποτυπώνονται ξεκάθαρα στο κείμενο Αναγκαία μια Αριστερή Απάντηση  , που δημοσιεύτηκε στα τέλη του 2018 από τρία τοπικά μέσα ( Notiareport.gr, 3Vita.gr, εφημερίδα ΕΒΔΟΜΗ). Αν κάτι θα προσέθετα σε αυτό, είναι η αναγκαιότητα να υπάρξει μια πραγματική και όχι με αστερίσκους αντιπολίτευση στον Γρ. Κωνσταντέλλο και την πολιτική του. Απέναντι στην  πολιτική μνημονιακής διαχείρισης, την πολιτική  ασκήσεων  ισορροπίας μεταξύ των τοπικών μικρών και μεγάλων συμφερόντων, του κατευνασμού, της διαπραγμάτευσης για το μικρότερο κακό. Απέναντι στην πολιτική που προωθεί τα σχέδια των λίγων με αντάλλαγμα <<χαντρες και καθρεφτάκια>> Αθηναικής Ριβιέρας για την πλειοψηφία.
  Μια αντιπολίτευση που μπορεί να ασκήσουν μόνο οι δυνάμεις της αριστεράς. Αρκεί να υπερβούν τα στενά όρια της μιζέριας της κομματικής καταγραφής , της ακροβασίες μεταξύ αξιοπρεπούς αγωνιστικής συνέπειας και <<αριστερού>> πραγματισμού. Χρειάζεται όμως να πιστέψουν πως πέρα από τα στενά πλαίσια της καταγραφής ενός ποσοστού απαιτείται αγώνας και δουλειά σε βάθος για τη δημιουργία όρων πλειοψηφίας ακόμα και στη Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη.
Σε ότι επίσης με αφορά, η διαδικτυακή μου παρουσία επί 4 πλέον χρόνια μέσω του μπλογκ μου ΚΟΝΤΡΑ ΡΟΛΟΣ έχει καταστήσει ξεκάθαρο σε πολλούς πλέον ποιες είναι οι θέσεις μου για μια σειρά  ζητήματα της επικαιρότητας στα 3Β, αλλά και στοιχεία προτάσεων για την πόλη. Με τιμά το ότι διαβάζονται από πολλούς , αν κρίνω από την επισκεψιμότητα του μπλογκ , παρότι δεν αναρτώ καθημερινά. Χαίρομαι που όχι λίγες φορές το περιεχόμενο του βρήκε θέση ακόμα και στις συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο ή σε αποστροφή των τοποθετήσεων του Δημάρχου έστω και χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά. Σημαίνει πως προβλημάτισε, έθιξε καταστάσεις , ανέδειξε προβλήματα. Προσωπική μου γνώμη και όχι μόνο, ήταν πολύ ουσιαστικότερη και εφ όλης της ύλης αντιπολίτευση σε όλη τη γραμμή της πολιτικής Κωνσταντέλλου από όσο κατάφεραν να κάνουν η πλειοψηφία των εκλεγμένων.

Αντι Συστασεων δηλώνω πάντα παρών στην υπόθεση της μαχόμενης αριστεράς και μιας εναλλακτικής προοπτικής. Για την ώρα μπορώ να το κάνω με αυτόν τον τρόπο. Πιστεύω θα έχουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα κάποια στιγμή να εκτεθούμε , ανθρωποι ,ιδέες και προγράμματα στην κρίση των πολιτών. Σίγουρα πάντως  όχι περιφερόμενοι  λαικίζοντας , παράγοντες τοπικών συμφερόντων , και παρουσιάζοντας την φλύαρη κενολογία  ως δήθεν πολιτική άποψη και αντιπολιτευτικό λόγο. 
Θα γίνει με τις απόψεις , τη δουλειά μας ,τους αγώνες μας μαζί με τους πολίτες 


     


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια