Άρωμα Γυναικας

Καθώς ανεβαίνει ο προεκλογικός ρυθμός, είναι σκόπιμο να ορίσουμε από τώρα το ύφος του δημόσιου λόγου και να παίρνουμε θέση για όσα ενοχλητικά συμβαίνουν.

Αφορμή μια είδηση της προηγούμενης εβδομάδας που βρήκε χώρο στα τοπικά πρωτοσέλιδα .

«Πρωην playmate στο πλευρό του Γρ. Κωνσταντέλλου».
Την είδηση που είναι στημένη ετσι ώστε το playmate να είναι κύριο θέμα, ακολουθεί σχολιασμός στα social media βγαλμένος λες από τα πιο σκοτεινά χρόνια του ’50, όταν κυριαρχούσαν οι παραχριστιανικές οργανώσεις.

Προσωπικά δεν μου προκαλεί εντύπωση ο απίστευτος σεξισμός των σχολιαστών , διανθισμένος με ατάκες δανεισμένες από φτηνά επιθεωρησιακά νούμερα.

Υπάρχουν και σήμερα άνθρωποι που θεωρούν πως οι γυναίκες είναι για την κουζίνα κι ας ανεβάζουν κάθε 8 Μαρτίου αφιερώματα στη Μέρα της Γυναίκας.

Είναι οι ίδιοι που κατακεραυνώνουν μια πρώην playmate ως ιδιότητα- δείγμα έλλειψης ηθικής , αλλά πρώτοι φέρνουν αντίστοιχες τηλεοπτικές εκπομπές ψηλά σε τηλεθέαση.

Οι ίδιοι που ενώ κρίνουν αυστηρά μια κοπέλα γιατί έκανε τολμηρή φωτογράφιση σπεύδουν να αγοράσουν τα περιοδικά που δημοσιεύουν τις φωτογραφίες.

Με την ευκολία που κάνουν στο μυαλό τους ταυτόσημες τις έννοιες μοντέλο – πορνοστάρ- πόρνη πολυτελείας , με την ίδια ευκολία σφυρίζουν αδιάφορα για το εμπόριο λευκής σάρκας , την σεξουαλική εκμετάλλευση ή τον σεξοτουρισμό.
Χυδαιοτητα σεξισμού , κατα συρροή ηδονοβλεψίες και κατ’ εξακολούθηση ψευτοπουριτανοί

Ούτε το γεγονός οτι βρέθηκαν γυναίκες να σχολιάζουν σε ανάλογο ύφος πρέπει να μας εκπλήσσει .
Σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία μαθαίνουν από μικρή ηλικία να αναπαράγουν ρόλους. Ακόμα κι αν η εργασία τις βγάζει από το σπίτι, ειναι δύσκολο να ξεπεράσουν στερεοτυπικά σχήματα στο κοινωνικό επίπεδο .

Όπως παρατηρούσε και φίλος , το ίδιο κάνει και η «πέτρα του σκανδάλου» στην περίπτωση μας. Επιλέγει ενα συντηρητικό προφίλ όπως δείχνουν οι πρόσφατες φωτογραφίες της . Λες και θελει με αυτές να απολογηθεί στους κάθε λογής «καθωσπρέπει» για τις επιλογές της. Κρίμα….

Δεν θα ψηφίσω τον Γρ. Κωνσταντέλλο κατά συνέπεια ούτε και την Εύη Χειλά. Αν πείσει ομως ότι μπορει να συνεισφέρει στα τοπικά θέματα μακάρι να εκλεγεί. Χίλιες φορές προτιμότερο μια όμορφη κοπέλα που έχει κάτι να πει κι ας έχει 100 τολμηρές φωτογραφίες, από τον κάθε υποκριτή ηθικολόγο ή επαγγελματία σουλατσαδόρο της τοπικής πολιτικής σκηνής

ΥΓ . Το αρθρο δεν θα έχει φωτογραφία γιατί δεν εχω άδεια απο την κ. Χειλά να βάλω . Αν είχα θα ζήταγα να βάλω την τολμηρότερη πόζα της. Απο την άλλη έτσι κάποιοι θα διαβάσουν το άρθρο και δεν θα χαζεύουν τη φωτογραφία στις σκοτεινές γωνίες του σπιτιού , ούτε κάποιες θα σχολιάζουν με τις φίλες τους τις  εικόνες με ζήλια ….

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια