Μονόπολη Τεχνικών Έργων

      Έχει επισημανθεί αρκετές φορές σε άρθρα στα τοπικά μέσα πως τα μεγαλα τεχνικά έργα στο Δήμο Βάρης - Βουλας - Βουλιαγμένης κινδυνεύουν να μείνουν στα χαρτιά λόγω μη χρηματοδότησης. Σε προηγούμενο άρθρο είχε επισημανθεί πως οι δηλώσεις του Δημάρχου σχετικά με την πορεία των Τεχνικών Έργων και ειδικά για το έργο της διευθέτησης του ρέμματος στο Κόρμπι είναι παραπλανητικές και συσκοτίζουν την πραγματικότητα.


      Στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο όπως μας ανακοίνωσαν περιχαρείς οι <<κομιστές της γραμμης του Δημαρχείου>> , ο Δήμαρχος επανέλαβε περίπου ότι ειχε δηλώσει στο προτελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του 2017. 
<< Μέσα σε 60 ημέρες εγκαθίσταται ο Εργολάβος και ξεκινάνε τα έργα στο Κόρμπι>>

Επαναλαμβάνω προς εμπέδωση, πως η δηλωση αυτή δεν είναι τίποτε αλλο παρά μια συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών που αγωνιούν ξια την εξέλιξη ενός έργου που χρόνια αναμένουννα ανακουφίσει πολλαπλά την περιοχή. 

Ξανά λοιπόν...
  • Ο εργολάβος θα εγκατασταθεί  το Μάρτιο ή σε 60 μέρες....Αλλά από τη στιγμή που το έργο έχει δημοπρατηθεί και εχει περάσει όλες τις διαδικασίες που ακολουθούν τη δημοπράτηση αυτό δεν είναι είδηση. 
  • Τα έργα θα ξεκινήσουν....ούτε αυτό είναι είδηση καθώς από τη στιγμή που υπογραφεί η συμβαση ο εργολάβος δεν μπορεί να μην ξεκινήσει καθώς ο συμβατικός χρόνος εκτελεσης αρχιζει να τρέχει.
Το ερώτημα ομως είναι αν τα έργα θα προχωρήσουν κανονικά . Βεβαίως,  αλλά μόνο όταν υπάρξουν χρήματα. Από τη στιγμή όμως που τώρα δεν εχουν προβλεφθεί χρηματα στον προυπολογισμό της Περιφέρειας ακόμα και αν ξεκινήσουν θα διακοπούν την επόμενη μερα. Θα επανεκκινήσουν εργασίες όταν μπορούν πληρωθούν.   

Θα περίμενε κανείς ο Δήμαρχος να ανακοίνωνε πως έχει αποσπάσει δεσμευση από την Περιφέρεια πως ο προυπολογισμός του 2018 θα αναθεωρηθεί άμεσα, θα περίμενε κανείς μια δήλωση του Δημάρχου πως ασκεί τη μέγιστη πίεση ωστε τα μόλις 5000 ευρώ που έχουν εγγραφεί για φέτος να γίνουν τόσα ωστε το έργο στο Κόρμπι να προχωρήσει απρόσκοπτα. 



Όσο δεν δηλώνει κατι τέτοιο συνεχίζει να παραπλανά τους δημότες και να παίζει κι εκείνος  με ανύπαρκτα χρήματα στη Μονόπολη Τεχνικών Έργων που έστησε η Δούρου στην Περιφέρεια. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια