Αντιδήμαρχοι Παρέα με Μαριονέτες της Βούλας


Μόλις χτες ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βάσης σε ρόλο επιμελητή φωτογραφιών για τα τοπικά μέσα , έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από φρεσκοβαμμένες διαβάσεις πεζών στην Πλατεία Βούλας. Μόνο εκεί έχει φωτογραφίες ,  γιατί μόνο εκεί έχει βάφτηκαν ...

Μετά από 19 μήνες , η έγνοια του προφανώς ήταν μην τυχόν τα τοπικά ΜΜΕ δημοσιεύουν παλιές φωτογραφίες και όχι καινούργιες από τις ελάχιστες διαβάσεις που επιτέλους ολοκληρώθηκαν.

Το θέμα όμως δεν ήταν ποτέ πόσο ενημερωμένο είναι το φωτογραφικό αρχείο των δημοσιογράφων, για το οποίο ο κ. Βάσης είναι τόσο σχολαστικός. Θα περιμέναμε να είναι εξίσου σχολαστικός για το γεγονός ότι η υπόθεση της βαφής των διαβάσεων πεζών απαίτησε ΤΡΕΙΣ διαφορετικές συμβάσεις με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ανάθεση στην ΙΔΙΑ εταιρεία , συνολικού κόστους περίπου 50 χιλ. Ευρώ.

Ανακινώντας την ασθενή μνήμη του κ. Βάση , θυμίζουμε ότι αγοράστηκε μηχάνημα διαγραμμίσεων στα τέλη του 2015 με απευθείας ανάθεση κόστους 20 χιλ. Ευρώ. Ένα χρόνο μετά αγοράστηκαν ειδικά χρώματα με απευθείας ανάθεση στην ίδια εταιρεία που προμήθευσε το μηχάνημα με κόστος 15 χιλ. Ευρώ. Τέλος, το καλοκαίρι του 2017 με την αιτιολογία ότι οιυπάλληλοι του Δήμου δεν μπορούν να χειριστούν το μηχάνημα - είναι προφανές σε όλους ότι απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις , πιθανά και τίτλος Μάστερ - ανατέθηκε στην ίδια εταιρεία (ναι , αυτήν που πήρε τις προηγούμενες συμβάσεις) το έργο της διαγράμμισης με κόστος άλλες 15 χιλ. Ευρώ.

Για την κατάτμηση λοιπόν ενός έργου σε υποέργα – και την ανάθεση τους στην ίδια εταιρεία ο επιμελής φωτογράφος – ενίοτε και φωτογραφιζόμενος – κ. Βάσης δεν βρήκε να πει ούτε κουβέντα . Ούτε στο ΔΣ που ψήφιζε υπέρ αλλά ούτε και στις δημόσιες δηλώσεις του στα κοινωνικά δίκτυα.

Θα πει κανείς βέβαια ότι αυτά είναι ζητήματα τεχνικής φύσης με τα οποία ο κ. Βάσης έχει αποδείξει ότι έχει μακρινή σχέση... Εδώ ας δώσουμε ένα δίκιο.

Τις ίδιες καλλιτεχνικές ανησυχίες αλλά και την ίδια επιλεκτική αμνησία για την ταμπακιέρα είχαν όμως και άλλοι εκτός του Αντιδημάρχου. Μιλάμε βέβαια για τους γνωστούς κύκλους διαδικτυακών μαριονετών , άξιους επιγόνους των ψεύτικων προφίλ προηγούμενης περιόδου σε ίδιο ρόλο προπαγανδιστή.

Περσόνες που αναζητούν πολιτικό βάρος στο facebook ενώ είναι άσχετοι με τα τοπικά θέματα. Ικανοί μόνο να απειλούν με μηνύματα δημοσιογράφους, να βρίζουν δημότες εντός του Δημαρχείου, να μετατρέπουν το δημόσιο διάλογο σε προπαγανδιστικό παραλήρημα. Άξιοι μόνο να ενορχηστρώνουν επιθέσεις στην αντίθετη άποψη παρέα με «κυρίες της Αυλής» που συγχαίρουν και αλληλοσυγχαίρονται για τα αυτονόητα σε πρώτη ευκαιρία. Όλοι αυτοί ανακάλυψαν εχθρούς στον τοπικό τύπο, βαφτίζοντας τον «κίτρινο» και χρίζουν αντιπολίτευση όποιον ασκεί κριτική. Ευτυχώς που οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και τοπικοί σύλλογοι, τους έχουν γυρίσει την πλάτη.

Τους πληροφορούμε λοιπόν:

Κιτρινισμός και κακή δημοσιογραφία είναι να συκοφαντείς χωρίς στοιχεία ή να δημοσιοποιείς πλαστές προεκλογικές δημοσκοπήσεις ( σας θυμίζει τίποτε;;;). ΔΕΝ είναι κιτρινισμός όταν ο Τύπος παίρνει θέση για τα γεγονότα , διατυπώνει άποψη ενίοτε και σκληρή κριτική . Τύπο που να σερβίρει Δελτία Τύπου και να ευλογεί ας αναζητήσουν αλλού.

Οι ενεργοί πολίτες και ο Τύπος πρώτιστα πρέπει να βρίσκονται απέναντι και με κριτική ματιά απέναντι στην εξουσία. Γιατί αυτό που προέχει είναι η συμβολή στη διαμόρφωση ενημερωμένων και ενεργών πολιτών και όχι παθητικών χειροκροτητών.

Υ.Γ. Θα ήταν καλύτερο η αγέλη των κλακαδόρων να ασχολείται με όσα μπορεί να κάνει καλά.
Ξεδιπλώστε λοιπόν , ακόμα μια φορά ένα ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον φτωχοδιάβολών και Ρομά. Αναδείξτε το σεξισμό σε υπέρτατη αξία στιγματίζοντας και διασκεδάζοντας με όσους και όσες δεν ταιριάζουν με τα αισθητικά σας πρότυπα. Οργανώστε εκδηλώσεις προπαγάνδας και προβολής των εκλεκτών σας.

Αυτά μόνο μπορείτε....

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια