Τα Απόνερα της ΜΕΕΚΒ.


     

      Η πολύχρονη περιπέτεια της υπόθεσης ΜΕΕΚΒ είχε αίσιο τέλος για το Δήμο. Αναπόφευκτα στη δημόσια συζήτηση , θα αποδοθούν εύσημα σε όσους κατά καιρούς χειρίστηκαν την υπόθεση. Αναπόφευκτα επίσης θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους με τις πράξεις και παραλείψεις τους οδήγησαν το Δήμο σε μια χρονοβόρα και δαπανηρή περιπέτεια που απείλησε να τον τινάξει οικονομικά στον αέρα.   



     Υπάρχουν ακόμα όμως εκκρεμότητες που κληροδότησε αυτή η ιστορία,  που οφείλουν να κλείσουν. Η τελευταία πινελιά το κάδρο φυσικά δεν είναι άλλη από την διεκδίκηση των μισθωμάτων του ΝΟΤΟΣ που παράνομα εισέπραττε η ΜΕΕΚΒ από το 2012.Ένα ποσό διόλου ασήμαντο αφού το μίσθωμα ανέρχεται σε 100 χιλ. ευρώ το χρόνο. Αν προστεθούν δε και τα δικαστικά έξοδα τόσων δικαστηρίων και οι αμοιβές δικηγορικών γραφείων που εργάστηκαν στην υπόθεση , το ‘’φαντασμα’’ ΜΕΕΚΒ οφείλει στο Δήμο και κατ’ επέκταση στους Δημότες.
   Ο Δήμαρχος ανακοινώνοντας την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης είπε ορθά ότι ανοίγει ο δρόμος για την διεκδίκηση των μισθωμάτων.
Ποιος όμως είναι αυτός ο δρόμος;
Γιατί με βάση τα σημερινά δεδομένα η ΕΤΑΔ και όχι ο Δήμος οφείλει να διεκδικήσει τα ποσά αυτά από τη ΜΕΕΚΒ. Η ΕΤΑΔ που όμως έχει παραχωρήσει τη διαχείριση της συγκεκριμένης έκτασης στο Δήμο. Συνεπώς αυτό μεταφράζεται ως εξής:
Ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης οφείλει να πιέσει την ΕΤΑΔ να διεκδικήσει αυτά τα ποσά για λογαριασμό του.
   Νομικά περίπλοκο φαίνεται το θέμα , άλυτο δεν είναι σίγουρα. Μπορεί όμως να αποβεί εξαιρετικά χρονοβόρο. Αν προστεθεί και το δεδομένο ότι η ΜΕΕΚΒ είναι μια εταιρεία σε καθεστώς εκκαθάρισης , αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η καθυστέρηση κάποιους ευνοεί.
Όχι το Δήμο πάντως , ούτε τους δημότες…
Με βάση τα παραπάνω επιβάλλεται ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο να κινηθούν άμεσα για να διεκδικήσουν τα ποσά αυτά για λογαριασμό του Δήμου. Όπως σωστά αντιλήφθηκε ο Δήμαρχος το βαρύ κόστος να σκάσει επί της δικής του θητείας η βόμβα των 15 εκ. ευρώ που ζητούσε η ΜΕΕΚΒ και βάδισε στον ορθό δρόμο που χάραξε ο προκάτοχός του , έτσι οφείλει και τώρα να τακτοποιήσει και τις τελευταίες εκκρεμότητες της υπόθεσης.
   Η ιστορία αφήνει ενίοτε και απόνερα. Κάποιος πάντα έχει την υποχρέωση να τα μαζέψει , όσο πιο γρήγορα , πριν βρωμίσουν.
Στην περίπτωση αυτή ο ίδιος ο Δήμαρχος.



     

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια