Διάλογος κωφών στη διαβούλευση για το Αθλητικό Κέντρο Βούλας

Απόφαση για τα έργα ανάπλασης στο Αθλητικό Κέντρο Βούλας από το Δημο και τα σωματεία.

Διαλογος κωφών κατα την αποτυχημένη διαβούλευση μεταξύ Δημου και κατοίκων.

Συντονισμένη επικοινωνιακή τακτική των υποστηρικτών της απόφασης με σκοπό να καλύψουν την αύξηση των πολεοδομικών συντελεστων κατω από την πραγματική αναγκη να γινουν τα έργα.

Αυτά ειναι τα συστατικά της ιστορίας που εξελίσεται με αφορμή το Αθλητικό Κεντρο.
Από εχτες παρατηρούμε μια επανάληψη ενός μοτιβου επιχειρημάτων – μονότονου σαν ανατολίτικη μαντρα – που στην πραγματικότητα απαντούν σε μια μειοψηφία που θα επιθυμούσε ισως να απομακρυνθεί το Αθλητικό κεντρο.

Τακτική απλή και σιγουρη . Υπερπροβάλλοντας την αντιθεση με μια θεση εντελώς αντιθετη , αποκρύπτονται οι όποιες ευλογες ενστασεις υπάρχουν σχετικά με τον τρόπο που επιχειρείται να υλοποιηθεί το έργο.
   
Στην ουσία αυτό που θα όφειλαν , Δημος και Σωματεία , να εξηγήσουν είναι τα εξης:
1      
  •         Γιατι να πρέπει να υπάρχει υπερσυγκέντρωση αθλητικών δραστηριοτητων στο συγκεκριμένο χωρο , σε τέτοιο ποσοστό που να καθισταται απαραιτητος(;) ο διπλασιασμός – διπλασιασμός είναι , και όχι μικρη αυξηση -  του συντελεστη δόμησης; 

  •    Ποιός καθοδηγησε τους μελετητες ωστε να επιλέξουν λύσεις αντιθετες στις υφισταμενες πολεοδομικές διαταξεις; Μηπως πηραν την διαβεβαιωση οι λύσεις που θα προτείνουν , υπάρχει τρόπος να περάσουν; Εξεταστηκαν εναλλακτικές λυσεις που να ειναι συμφωνες με τις υφισταμενες διαταξεις και αν ναι γιατι απορριφθηκαν;
  •    Γιατι δεν γινονται οι απαραίτητες ενεργειες ωστε να αποσυμφορηθεί το Αθλ. Κεντρο από δραστηριότητες πολλών συλλόγων; Γιατι δεν υλοποιούνται οι –προσφατες αλλωστε – υποσχέσεις περι αξιοποίησης και αλλων χωρων που εχουν χαρακτηριστει χωροι αθλητικών δραστηριοτήτων όπως αυτός επί της Βουλιαγμένης διπλα στο 2ο Γυμνασιο – Λυκειο ή η διερεύνηση χρησης του χωρου της Β’ πλαζ;

Για τα παραπάνω απάντηση δεν δόθηκε αν και υπάρχει. Απλά αποτελεί επιλογή να αλλάξουν οι πολεοδομικοί συντελεστες , ειναι επιλογη να τροποποιούνται οι νομοι και οι διαταξεις όταν δεν εξυπηρετουν τους σχεδιασμούς και ειναι επιλογη να μην υπάρχει συγκρουση με τοπικά συμφέροντα .

Με αφορμή και αυτήν την ιστορία , οι προσεκτικοί παρατηρητές αλλά και καποιοι παλιότεροι κάτοικοι που γνωρίζουν προσωπα και καταστασεις θα διαπιστώσουν ότι ακόμα μια φορά πίσω από τη βιτρίνα του – απαραίτητου – εκσυγχρονισμού , οι ιδιοι ανθρωποι , τα ιδια συμφεροντα επιχειρούν να δημιουργήσουν εκ νεου τετελεσμένα. Με το ιδιο πάντα αποτελεσμα όπως συμβαίνει δεκαετίες τωρα . Την αποστερηση ωφέλιμων κοινοχρηστων χωρων που τόσο αναγκη εχει η περιοχή.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια